12 säravat tähte – Karl Martin Volver

A3 volver bleed3-1

Tõrva linna juubeliaastal korraldab MTÜ Tõrva Spordiselts koostöös Tõrva linnas tegutsevate spordiklubidega üritustesarja „12 säravat tähte”.

Sarja eesmärgiks on igal kuul ühe spordiala põhjalikum tutvustamine läbi tuntud sportlase, ala tutvustava võistluse või näidistreeningu läbiviimise piirkonnas.

Eelkõige soovime laiemalt tutvustada kõiki neid alasid, millega piirkonna lapsed ja täiskasvanud juba tegelevad. Kindlasti on iga ala juures midagi uudset ja põnevat, huvitav oleks saada juurde teadmisi ja näpunäiteid antud alaga tegelemiseks.

Näiteks on ju Tõrva tuntud kui maailmaklassi odaviskajate sünnilinn, Tõrva gümnaasiumis õpivad väga andekad iluvõimlejad ja lootustandev autoralli sõitja.

Kindlasti ergutab antud sari piirkonna inimesi huvituma erinevatest spordialadest.

Esimese poole aasta spordialad on tutvustamiseks välja valitud.

Sarja alustab autosport. Seda tutvustab 10. veebruaril Karl Martin Volver, kes on Eesti Meister klassis EMV4, Eesti meistrivõistluste absoluutarvestuse “2” koht, Rein Talvari rändkarika “Parim noor autosportlane Eestis” 2015 võitja, Valgamaa parim tehnikasportlane aastal 2015. Näha saab tema võistlusautot ja auhinnaliste kohtade võidukarikaid. ‘

Samuti kuuleme andeka ja kindlakäelise roolija jõudmisest autospordi juurde.

16. veebruaril teeme tutvust kauni  ja kõikide tüdrukute unistuste spordialaga- iluvõimlemisega. Tõrva gümnaasiumis õpivad andekad Rose-Marie Riitsalu ja Grete- Lisette Gulbis, kes tutvustavad kõigile spordiala. Neiud on rühmvõimlemises 2015 aasta Eesti Meistrid. Ala tutvustaval üritusel loodame kuulda milline on üks treeningpäev neidudel ja näeme võimlemiskavades erinevate vahendite kasutamist.

Märtsis tutvustame  suusatamist. Tõrva Spordiseltsi  eestvedamisel Toimub  IV Härma suusamaraton. Kui eelneval kahel aastal on tulnud üritus lumepuudusel ära jätta, siis loodame sel aastal harrastajate poolt oodatud võistluse läbi viia.

Aprillis aga tutvume põneva spordialaga- petankiga. Petankiga on 8 aastat tegelenud Tõrva gümaaasiumis õppiv Kevin Kangur, kes tutvustab oma lemmikala treeningtunniga. Kevinil on ette näidata mitmeid häid tulemusi üleriigilistelt ja ka rahvusvahelistelt võistlustelt. Kevin on võistelnud Eesti koondise ridades ka EM-il.

Mais saame tuttavaks orienteerumisega. Orienteerumisklubi Käbi eestvõtmisel toimuvad mais eelmisel aastal esimest korda toimunud ja kohe populaarseks saanud maastikujooksu teisipäevakud.Erinevad rajad , kus põnevust lisab maastikule paigaldatud kontrollpunktide leidmine. Mais ootame jälle uusi huvilisi tutvuma põneva spordialaga- orienteerumisega.

Juunis tutvustab Tõrva Võrkpalliklubi võrratut võrkpalli. Plaanis on mitmed rannavolle etapid ja lisaks valmistab klubi ette ka uue ja põneva spordiala tutvustava võistluse just üritustesarjale „12 säravat tähte”.

Täpsem info:

Tiina Neumann
5664 0993