Noortelt noortele korraldatud konverents köitis kõiki osapooli

Tõrva Noortevolikogu ja Tõrva Noortekeskuse koostöös korraldatud alkoholi ja mõnuainete teemaline konverents oli põnev nii esinejatele kui ka kuulajatele.

Foto: Andra Sööt

Foto: Andra Sööt

Vaatamata Mihkel Raua ootamatule transpordiprobleemile, mille tõttu jäi viimane loeng ära, andis iga esineja õpilastele teadmisi nii alkoholi kui ka narkootikumide mõjust. Päeva alustas nõustaja Anna Haasma, kelle välja toodud faktid kanepi olemusest ja tagajärgedest pani mõtlema ilmselt paljusid.

Foto: Andra Sööt

Foto: Andra Sööt

Päeva jätkas energiline Politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri vanemkorrakaitseametnik, kes selgitas politsei vaatenurgast noorte seas levivaid probleeme. Tema ettekannet ilmestasid reaases elus toimunud juhtumid, mis panid nii mõnegi noore oma tegevuse ümber mõtestama.

Foto: Andra Sööt

Foto: Andra Sööt

Kolmandana vallutas lava särav Kethi Uibomägi, kes rääkis alkoholist enda elus. Tema reaalsed lood enda sõpradega pani kõiki mõtlema enda kaaslaste peale ning sellele, kui palju nendele tähelepanu pöörame.

Foto: Andra Sööt

Foto: Andra Sööt

 

Konverentsi lõpetas näitleja Silver Kaljula, kes esitas katkendi enda monoetendusest „5 grammi sisemist rahu“. Saalis olnud haudvaikus rääkis enda eest: kõik olid lihtsalt šokeeritud, milline on ühe narkootikumide küüsis oleva nooremehe lugu.

Foto: Andra Sööt

Foto: Andra Sööt

 

Korraldajatel on ääretult hea meel, et osalenud õpilased võtsid kõik esinejad soojalt vastu ning kuulasid suure huviga. Kui suutsime mõjutada vähemalt üht konverentsist osa võtnud noort, on meie töö vilja kandnud!

Konverentsi rahastati Eesti Noorteühenduste Liidu osaluskogude projektifondist ja läbi projekti “Riskilaste toetusprogrammi rakendamine läbi noortekeskuste”.

Projekt “Riskilaste toetusprogrammi rakendamine läbi noortekeskuste“ on rahastatud Euroopa Majanduspiirkonna (EMP) toetuste programmi „Riskilapsed ja –noored“ taotlusvoorust „Noorte-ja noorsootööorganisatsioonide võime kaasata riskilapsi ja noori on paranenud“. Programmi viivad üheskoos ellu Haridus- ja Teadusministeerium, Justiitsministeerium ja Sotsiaalministeerium. Programmi rakendusüksuseks on Eesti Noorsootöö Keskus. Lisainfo programmi kodulehelt: www.entk.ee/riskilapsedjanoored/

t2_enl_logotorva-nvk_LOGO-bold