Ja nii seda Tõrva Raadiot tehtigi


blogi1

Detsembri alguses polnud veel väga paljudel noortel ilmselt mõtteski, et Tõrva Raadio jõulupühade ajal saateid taas edastama hakkab. Ometi läks nii, et 22. detsembril alustas Tõrva Raadio enda talvise programmiga ning seda vägagi edukalt.

blogi7

Alati võib ju küsida, et mille pärast me veedame koolivaheaja ja suured pühad nii keerulist ja rasket asja tehes. Siiski särasid kõikide raadiomeeskonna liikmete silmad juba algusest peale ning seda kuni raadio viimaste sekunditeni. Seda ikka seetõttu, et see oli huvitav kogemus, hea võimalus proovida ise raadiotööd ning teha läbi üks närvikõdi tekitav kadalipp väga ägeda meeskonnaga.

blogi2

Tõrva Raadio teine tulemine erines suvisest märgatavalt. Esiteks olime õppinud paljudest vigadest ja oskasime oma tööd paremini korraldada. Teiseks ei olnud niipalju sündmusi, mida kajastada ning seetõttu tuli rohkem keskenduda hoopis saadete, intervjuude ja muudele tegevustele. Kolmandaks oli seekord informeerimise asemel aeg teha aastast kokkuvõtteid ning proovida rohkem professionaalset raadio tegemist. Samas on õppida veel palju ning suvel tahaksime samuti vältida sel korral tehtud vigu. Kindlasti tuleb raadiomeeskonnal teha veelgi rohkem eeltööd, mille hulka peaksid kindlasti kuuluma ka koolitused.

blogi3

Ühtekokku käis raadiostuudios läbi 37 erinevat külalist, kellega meie tublid saatejuhid intervjuusid tegid. Rekordpäeval intervjueeriti kogunisti 9 saatekülalist, alustades omavalitsusjuhtidest ning lõpetades lausa peaministri büroo juhatajaga. Eks siin võib vaielda, kas kuulajaid väsitab nii palju külalisi ühel päeval või mitte, aga selge on see, et huvitavatest inimestes puudust me ei tundud ning loodan, et igaüks leidis enda jaoks midagi põnevat.

blogi4

Kokku oli meil veel ka 10 mälumängu saadet „Mäluauk“. Võib öelda, et saate tagasiside on olnud positiivne ning isegi väga kogenud mälumängurid kiitsid. Sellest on ainult heameel. Suured tänud muidugi Kasparile, kes nägi eriti palju vaeva, et „Mäluauk“ oleks tasemel ning tänud ka Rometile küsimuste koostamisel.

blogi6

Kindlasti ajas paljusid naerma ka Luisuuudiste saade või nagu mulle ikka meeldis öelda Luiskamiseuudised. Siit-sealt oli kuulda, et nii mõnigi jäi esialgu peaaegu normaalset luisuuudist ka uskuma. Hardole ainult au ja kiitus, sest ta oli peaaegu igal hommikul kohal, et kirjutada uusi luisuuudiseid.

blogi8

blogi14

Mida päev edasi, seda loomingulisemaks ning vabamaks inimesed raadios muutusid. Esimeste päevade kramp läks kiirelt üle, hakati mõtlema, mida võiks raadios veel teha, milliseid saateid kuulajateni tuua ja keda veel lisaks külla kutsuda. Isegi saadete signatuurid muutusid lõbusamaks ja oli näha, et inimesed naudivad seda, mida nad teevad. Ära ei saa mainimata jätta ka raadioteatrit ning suisa kolm (!) maailma esietendunut teatritükki.

blogi9

blogi12

Mina tahan omaltpoolt öelda väga suured tänusõnad kõikidele neile, kes tegid Tõrva Raadio 91,9 MHz võimalikuks. Aitäh raadiomeeskonna liikmetele! Aitäh kõikidele meie toetajatele ja suur tänu ka neile, kes tegid vabatahtlikult raadio meeskonnale kingitusi! See on tõeline kogukonna värk ja mul ei jää muud üle soovida, et kui suvine raadio tuleks sama edukas.

Suvise Tõrva Raadioni!

Karl Kirt

Tõrva Raadio 91,9 MHz peatoimetaja

blogi5

Raadiomeeskond 10 päeva jooksul:

Peatoimetaja Karl Kirt

Tehniline juht Margo Metsoja

Programmitoimetajad Sirli Pippar ja Kaspar Metsar

Turundusjuht Triin Jaansalu

Luisu-uudiste toimetaja Hardo Adamson

Mäluaugu toimetaja Kaspar Metsar

ERMi muusikakomisjonide toimetajad Edgar Metsar, Rannar Park ja Matthias Markus

Raadioteatri toimetajad Kaspar Metsar ja Romet Piller

blogi13

Saatejuhid, reporterid, abilised, uudistetoimetajad ja monteerijad: Michell Luik, Andra Sööt, Marietta Juurikas, Beatrice Veske, Karl-Sander Soro, Teve Rajamets, Kadriann Kalamees, Salme Ojap, Linda Ojap, Karl Kirt, Margo Metsoja, Sirli Pippar, Kaspar Metsar, Valdek Ott, Romet Piller, Triin Jaansalu, Kaisa-Helena Schütz, Hardo Adamson, Edgar Metsar, Rannar Park ja Matthias Markus.