«

»

nov
28

Tõrva Noortevolikogul täitus aasta

Bookmark this on Hatena Bookmark
Hatena Bookmark - Tõrva Noortevolikogul täitus aasta
Share on Facebook
Post to Google Buzz
Bookmark this on Yahoo Bookmark
Bookmark this on Livedoor Clip
Share on FriendFeed
Tõrva Noortevolikogul täitus aastaTõrva Noortevolikogu

Täpselt aasta tagasi, 28.novembril 2010, kuulutati välja Tõrva Linna Noortevolikogu I koosseis, mis alustas alguses kuue liikmelisena. Väike noorte esindusgrupp asus peatselt ka tegutsema valides endale juhid. Esimeheks valiti Karl Kirt ning aseesimeheks Kaspar Metsar. Sekretäriks sai Maarit Meltsas.

Esimestel koosolekutel tuli hakata korrastama oma tööd reguleerivat põhimäärust, vastu võeti kodukord ning tehti otsus, et luua tuleks ka oma koduleht. Palju aega ei läinud mööda, kui otsustati, et kuuekesi jätkata ei saa ning tuleb korraldada lisavalimised, et leida ka ülejäänud viis noorte esindajat. Teistel valimistel kandideeris märksa rohkem noori ning viis kohta täideti edukalt põnevas valimisheitluses.

Mida on seni tehtud?

Kõige esimene ja suurim tegu on olnud see, et noortel on võimalus silmast-silma kohtuda meie linnajuhtidega ning vahetult küsida nende käest linnaelu puudutavaid küsimusi ning vajadusel on noored saanud lisada ka enda arvamuse erinevatele arutluse all olnud küsimustele. Noortevolikogu on puudutanud pidevalt kanalisatsioonitöödega seonduvaid probleeme, Tartu tänava tee-ehitusega ja noortekeskuse remondiga seotuid küsimusi ja palju muud.

Teiseks on Noortevolikogu tunnustanud inimest, kes on teinud Tõrva linna ja selle piirkonna ajaloo ja üldse Eesti ajaloo säilitamiseks tohutu töö ära. Noortevolikogu tunnustas augustis noortepäeval Noortevolikogu auhinnaga proua Hilma Karut tema elutöö eest Helme koduloomuuseumis, pika õpetajaameti eest ja tubli raamatukogutädi töö eest.

Kolmandaks tegi Noortevolikogu ettepaneku paigaldada väga ohtliku Goodewindi restorani väljasõidu juurde liikluspeegel, mis on väga kasulik, et märgata lähenevaid autosid ja mitte tekitada liiklusohtlikku olukorda. Kuigi peegel on tänaseks pisut kannatada saanud tänu huligaanide mõttetu lõhkumise läbi, on peeglit siiski täna võimalik kasutada ning ehk päästab liikluspeegel mõne elugi.

Neljandaks on Noortevolikogu liikmed osalenud mitmetel üritustel ja olnud kas nende eestvedajad või siis abistajad. Nii on meie liikmed osalenud Valgamaa arengukonverentsil etteastega, aidanud läbiviia lastekaitsepäeva kui ka teisi Tõrva linna üritusi.

Viiendaks on Noortevolikogu osalenud Noortekeskuse töötajate valimisel, andes seeläbi ka noorte seisukohti, milline peaks olema üks noortekeskus ja selle töötajad.

Eks peamine ja kõige tähtsam töö on praegusel koosseisul ikkagi panna tugevad alustalad järgmisele koosseisule ning teha endast kõik oleneva selleks, et Tõrva linn oleks noortesõbralikum ja üleüldse sõbralikum linn, kus elada.

Palju õnne Tõrva Noortevolikogu ja pikka iga!

PS! Tänud ka kõikidele, kes õnnitlesid Facebookis! Palju õnne ka teile, et meie linnal on olemas Noortevolikogu! :)