Etlejate konkurss osutus väga populaarseks

“Koidulauliku valgel” maakondlik voor leidis aset 19.novembril Valga Gümnaasiumis. Meie oma koidulauliku Lydia Koidulale pühendatud luulekonkurss osutus sel aastal eriti populaarseks. Kokku võttis konkursist osa 43 noort etlejat, kel kõigil soov pääseda Pärnusse L.Koidula majamuuseumisse konkursi lõppvõistlusele. received_874226419288298

Igal etlejal tuli esitada kaks luuletust või proosapala.  Üks loomulikult Koidula repertuaarist ning teine C0ntra ehk Margus Konnula teoste seast.

Kui Koidula luuletused olid igati isamaalised ning südamlikud, siis Contra luuletused olid naljakad ja kohati ropud, mida noorematel etlejatel võis raske lugeda olla. Tõrvat esindasid 5. klassist Katariina Mehide ning gümnasistid Hardo Adamson ja Romet Piller. Kõik kolm lugesid luuletusi igati hästi ja jäid ise oma esitlustega rahule. Hardo saavutas vanemas vanuseklassis esimese ning Romet teise koha. Seega auhinnalisi kohti pälvisid meie etlejatest kaks. Maakonda riiklikule konkursile esindama sõidab aga Ala poisss Kevin Köster.
Kindlasti näitas aga konkursi rohkete etlejate arv, et etlemise tulevik on kindlates kätes.  Nagu ütles L.Koidule “Su isamaa, su usk, su rahvas, see sinu ülem varandus, ei ööd sul päeva meelest mingu ei õnnetuses õnne sees.”

Parimad:

Noorem vanuseaste

1. Maria Pibilota Murumaa, Valga põhikool

2. Timea-Helen Teder, Keeni põhikool

3. Kevin Köster, Ala põhikool

Vanem vanuseaste

1. Hardo Adamson, Tõrva gümnaasium

2. Romet Piller, Tõrva gümnaasium

3. Anna-Maria Sljusartšuk, Valga gümnaasium